Hvězdičky se sněhovou čepicíVánoce jsou už doslova za dveřmi! Nebojte, tento článek vás nemá strašit a zvyšovat vám hladinu stresu. Naopak. Ulehčí vám práci a na jednom místě vám přinese několik tipů na osvědčené vánoční cukroví, které byste jinak hledali kdo ví kde.

Naprostou klasikou českých Vánoc je linecké. To nemůže chybět na žádném českém vánočním stole a my vám doporučujeme, abyste se nezapomněli předem zásobit rybízovou marmeládou, která je ideálním doplňkem k lineckému cukroví.

Vybavujete si pocity, které jste měli jako malí, když před vás rodiče postavili adventní kalendář napěchovaný čokoládou? Vy jste si mohli každý den dát jen jedno okénko (ehm, kdo to vydržel, ať se pochlubí svojí železnou dětskou vůlí dole v komentářích) a těšili jste se, co tak bude za tvar? Marcipánový adventní kalendář je taková aktualizovaná verze toho čokoládového a designově mnohem vychytanější!

Rodiče spíš ocení vánoční cukroví s vaječným likérem. Ano, vaječňák se dá nejen pít, ale i použít jako ingredience do cukroví, kterému dá to pravé vánoční aroma.

Dalším vánočním cukrovím, které obsahuje likér jsou italské amaretky. Jak název napovídá, onou kouzelnou přísadou je mandlový likér Amaretto. Celiaky jistě potěší, že amaretky jsou bezlepkovým vánočním cukrovím.

Dalším bezlepkovým cukrovím jsou bezlepkové vanilkové rohlíčky. Ta slast, když se vám začne vanilkový rohlíček rozpouštět na jazyku… musím přestat snít, jinak tento článek nedopíšu :)

Co letos překvapit blízké něčím jiným než obehranou vánočkou? Kynutý vánoční stromeček chutná nejméně stejně dobře a ještě navíc bude na svátečním stole vypadat originálně!

Hvězda je jedním ze symbolů Vánoc a tak by se slušelo, aby se tento tvar objevil i mezi vánočním cukrovím. Hvězdičky se sněhovou čepicí jsou snadnou možností. Jen bude těžké se na ně vydržet dívat a nesníst je hned na první dobrou.

Blížíme se pomalu k závěru výběru toho nejzajímavějšího vánočního cukroví. A jak se říká – to nejlepší nakonec. Čokoládové lanýže. Naprostá megabomba pro milovníky čokolády. Snadné na přípravu, ale velmi, velmi náročné na dlouhodobé uchování. Nikoli z důvodů trvanlivosti lanýžů, ale proto, že jsou extrémně dobré ;) Na čokoládových lanýžích si navíc pochutnají i ti, kteří drží bezlepkovou dietu.