Marcipánový adventní kalendářAdventní kalendář! A nejlépe napěchovaný sladkým! Ten, kdo vymyslel tuhle úžasnou záležitost, ten by zasloužil vynést do nebes (pokud jste dítě) a nebo do pekel (pokud jste rodič dbající na zdravé zuby svých potomků). Samozřejmě, přeháním. Adventní kalendáře máme rádi všichni!

Ingredience:
Na marcipánovou hmotu:

  • 2 balíčky Marcipánu Dr.Oetker
  • 30 g moučkového cukru
  • 2 zarovnané PL kakaa
  • sušené meruňky
  • celé mandle
  • celé lískové oříšky

Na ozdobení:

  • 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
  • Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr.Oetker
  • Tubičky na zdobení 4 barvy Dr.Oetker

Na přípravu adventního kalendáře potřebujeme:

  • stužku
  • etikety s číslicemi 1-24
  • hedvábný papír
  • barevný celofán

Marcipánový adventní kalendář

Postup:
Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.

Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.

Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.

Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.

Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.

TIP:
Materiál na přípravu adventního kalendáře lze zakoupit v papírnictvích nebo v obchodech s dárkovým sortimentem.