Co recept na nějaké pálivější papáníčko? Mexická kuchyně je tím celkem proslavená a asi i proto si dnes získává takovou popularitu. Dnes ochutnáme mexické chilli ze sójového masa.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
100 g pikantních sójových kostek
1 l vody
1 lžíce cukru
2 kapie
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
olej, mleté kořením
chilli
tymián
80 g sterilizovaných fazolí

Postup:
Pikantní kostky připravíme podle základního receptu (tzn. 15-20 vaříme ve vroucí osolené vodě) a trochu vyvařené vody si ponecháme. Cibuli osmažíme na oleji dorůžova, přidáme sójové kostky, případně tymián a všecko dohromady opečeme.

Přidáme nakrájenou kapii a česnek, rajčatový protlak a trochu opečeme. Přimícháme fazole, zalejeme zálivkou a zbytkem vývaru ze základní přípravy kostek a vše ještě krátce podusíme.

Tip
Podáváme s těstovinami nebo pečivem.