Také si občas rádi pochutnáte na zvěřině? Máme pro vás recept na delikatesní srnčí steaky se slaninou.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:¨
4 srnčí steaky (po 150 g)
4 lžíce margarínu,
8 plátků slaniny
2 cibule
250 g rajčat
2 lžíce sójové omáčky
4 plátky eidamu

Postup:
Maso opepříme. Na pánvi rozehřejeme margarín. Steaky na něm opečeme, na každé straně asi 2 minuty. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na pánvi pak osmahneme slaninu, poté cibuli. Cibuli spolu s tukem dáme do ohnivzdorné formy. Na ni nakrájená rajčata. Polijeme sójovou omáčkou a osolíme a opepříme. Navrch položíme steaky. Každý steak obložíme vždy dvěma plátky slaniny a plátkem sýra. V předehřáté troubě pečeme 10 minut (elektrická: 250°C, plynová: stupeň 5-6).