Středozemní kuchyně se vyznačují odlišnou úpravou brambor, které slouží jako základ řady pokrmů. Brambory po římsku jsou typickým představitelem této, pro nás, netradiční úpravy. Dopřejte si tedy něco, co třeba ještě neznáte.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
600 g brambor
2 lžíce sádla
2 stroužky česneku
100 g vepřového laloku
300 g rajčat
1 lžíce sekané petrželky
sůl
pepř

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nekrájíme na plátky.

Na rozpáleném sádle osmahneme třený česnek, vložíme drobně nakrájený vepřový lalok, oloupaná, semen zbavená a na tenké plátky nakrájená rajčata a několik minut za častého míchání podusíme.

Přidáme nakrájené brambory, osolíme, opepříme, dobře prohřejeme a dáme na teplou mísu.

Posypeme zelenou petrželkou.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!