Dlouhé a tlusté makaróny – to je to, co si každý představí při vyslovení pojmu italská kuchyně. Ale makaróny mohou při troše snahy získat i jinou podobu. Neveříte?

Ingredience:
400 g makarónů
200 – 300 g kapustiček
6 lžic oleje
sůl
100 g sýra Cenastrato
strouhaný parmezán

Postup:
Makaróny přelámeme na menší kousky a uvaříme “al dente” (na skus) ve slané vodě, scedíme a necháme okapat.

Oprané kapustičky krátce povaříme ve slané vodě, necháme okapat a osmahneme na oleji.

Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, dno pokryjeme částí sýra a dále plníme vždy vrstvou olejem promaštěných makarónů, vrstvou kapustiček a vrstvou sýra, až do spotřebování všech surovin. Povrch posypeme strouhaným parmezánem a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.