Rychlovarná konvice patří do dnešní kuchyně stejně samozřejmě jako dřez. Tak samozřejmým vybavením je. Jak se orientovat při výběru té nejvhodnější konvice pro tu vaši kuchyň?

Začněme tím pro mnohé nejpodstatnějším – cenou. Na trhu najdete výrobky v cenové hladině zhruba 200,- Kč, ale i několika násobně dražší, s cenou jdoucí i přes dva tisíce korun. Hlavním rozdílem mezi nimi je materiál, ze kterého jsou konvice vyrobeny. Ty nejlevnější jsou plastové, dražší modely pak z nerezu, průhledných umělých hmot nebo skla.

Výrobci si uvědomují, že zákazník dnes chce mít celou kuchyň sladěnou do jednotnéhu stylu, designu a tak nabízejí konvice v designu svých ostatních kuchyňských spotřebičů.

Rychlovarné konvice se také liší svým objemem. Zde si můžete vybrat v rozsahu od půl litru do zhruba dvou litrů.

Dbejte také na to, aby se voda do konvice snadno lila a neméně snadno i vylila. Vyplatí se tedy prozkoumat víko a hrdlo konvice.

Dalším parametrem, který byste neměli opomenout je to, zda konvice má ukazatel stavu vody a označení pro minimální a maximální množství vody, které může obsahovat.

Dnes snad již nikdo nenabízí konvici, která by byla pevně připojena k napájecí šňůře. Ta je v moderních modelech zavedena do podstavce, na kterém konvice stojí a to samozřejmě prospívá bezpečnosti i komfortu práce s konvicí.

Trendem je také upouštění od topné spirály, na které se časem usazoval vodní kámen. A to je prevít, jak všichni víme. Spirály dnes nahrazují topná tělesa umístěná na dně konvice.