Mimořádné spotřebiče pro zvláštní nároky: Zákazníci v honbě za dokonalostí nemusí již dále hledat. Miele nabízí špičkové spotřebiče, které se hodí na jakékoliv místo v kuchyni. Příkladem toho je Miele H 4900 B – nová 90 cm široká kompaktní pečicí trouba s integrovanou mikrovlnou a nový vestavný nahřívač nádobí.

Pečicí trouba v rozměru XL

Velký pečicí prostor a design mírně připomínající komerční kuchyně dělá z pečicí trouby Miele H 4900 B oblíbený prvek kuchyňských projektantů. Neobvyklý rozměr – pečicí trouba H 4900 B je určená pro 90 cm širokou skříňku a nejlépe se uplatní ve velké prostorné kuchyni. Design tohoto modelu se odráží na celé nové řadě sporáků a trub H 4000 a dovoluje tento model kombinovat s parní troubou, kompaktní pečicí troubou a vestavným kávovarem.

Tyto pečicí trouby mají devět provozních režimů a jejich elektronické ovládání umožní nastavit celou dobu trvání vaření a předvolit start. Pečicí sonda nabízí velice komfortní přípravu masa a drůbeže. Jako všechny pečicí trouby Miele, tak i prostor H 4900 B je vybaven nepřilnavým povrchem PerfectClean.

Velký výkon v kompaktní pečicí troubě

Jako hlavní pečicí trouba v malé domácnosti nebo jako doplněk k pečicí troubě normální velikosti je nová kompaktní pečicí trouba s integrovanou mikrovlnou Miele (řada H 4000 BM) nepřekonatelnou nabídkou. Miele má v programu kompaktní pečicí troubu H 4060 BM, která se může zabudovat do skříňky vysoké 45 cm. Díky nové povrchové úpravě, např. 37-litrový prostor pečicí trouby z antikorozní oceli se nyní dokonce čistí jednodušeji a má tři pečicí úrovně, kdežto předchozí měla pouze dvě. Dvířka pečicí trouby jsou nově koncipované tak, že se zredukovala maximální povrchová teplota na 60°C. Stejně jako u jiných pečicích trub Miele je teď vnitřní povrch dvířek celoskleněný což velmi usnadňuje její čištění a poskytuje rovnou plochu na bezpečné odkládání pekáčů atd. Grilovací topné těleso je také silnější než u předchozího modelu a disponuje výkonem 2000 W.

Již model základní třídy je vybaven elektronickými hodinami, které nabízí různé možnosti programování. Provoz špičkového modelu zajišťuje řízení Navitronic. Často používané programy nebo oblíbené recepty mohou být uloženy pod svými vlastními názvy. Automatické programy dosahují znamenitých výsledků při pečení, smažení a grilování, jakož i v mikrovlnném provozu a dokonce nabízí i užitečné rady během přípravy pokrmů. Je také možné kombinovat jednotlivé provozní způsoby, např. mikrovlnu s horkým vzduchem plus. Pro ty, kteří spěchají je zde provozní způsob „rychlá mikrovlna“ s možností programování doby a výkonu. Tento program je vhodný např. pro rychlé ohřátí hrnku mléka.

Pro kompaktní pečicí troubu platí to, co je samozřejmostí u všech spotřebičů Miele s řízením Navitronic: díky funkci update mohou být dodatečně aktualizovány a uloženy nové programy a recepty. Kompaktní pečicí trouby Miele s řízením Navitronic jsou již z výroby připraveny pro systém Miele@home. S příchodem inteligentní domácí technologie budou schopny tyto spotřebiče komunikovat s dalšími prvky v domácnosti.

Uspořádaná kombinace pro předehřáté nádobí

Kdo jednou vyzkoušel luxus předehřátého nádobí, nebude chtít více nahřívač nádobí postrádat. Jako doplněk k troubám série H 4000 přichází Miele se dvěma typy nahřívačů nádobí. Jsou kombinovatelné s ostatními vestavnými spotřebiči a spolu s parní troubou řady DG 4000 nebo kompaktní pečicí troubou H 4000 BM vždy tvoří celek s dokonalým designem. Nahřívač poskytuje dostačující prostor pro jídelní soupravu pro 6 osob nebo 20 talířů o průměru 28 cm nebo 80 šálků na espreso nebo 40 šálků na kapučíno.

Větší varianta nahřívače má kapacitu pro jídelní soupravu až pro 12 osob nebo pro 40 velkých talířů nebo pro 120 šálků na espreso nebo pro 80 šálků na kapučíno. V kombinaci s pečicí troubou se nahřívač nádobí o výšce 29 cm vejde do klasického vysokého 88 cm výklenku ve vysoké skříňce kuchyňské linky. U obou nahřívačů nádobí je možné úplné vysunutí zásuvky, což usnadňuje přístup k nádobí v zadní části. Dle potřeby lze teplotu individuálně nastavit.

K dokonalému požitku z kávy přispívá nahřívač nádobí vyvinutý speciálně ke kávovaru CVA 2000. Tento přístroj pojme ca 56 šálků na espreso nebo 25 šálků na kapučíno. Je vybaven systémem otevírání push/pull a díky tomu nepotřebuje madlo. K mnohostranným možnostem zabudování kávovaru CVA 2000 přibývá další kombinace vestavby. Společně s tímto nahřívačem se oba přístroje vejdou do 45 cm vysoké skříňky.
Zdroj: Tisková zpráva společnosti Miele.