Již v poválečném období se káva přestala stávat luxusním zbožím. V průběhu let se pití kávy, espresa a kapučína stalo životním stylem, který určuje nové trendy. Kavárny jsou součástí každodenního života v našich městech. Mladí lidé se setkávají v kavárně kvůli macchiatu a podnikatelé se cestou do kanceláře staví na rychlý šálek kávy.

Individuální požitek

Možná nejhezčí způsob jak se těšit z kávy i doma budete mít s vestavným kávovarem CVA 2000, který Miele nyní uvádí na trh a který spojuje pohodlné ovládání s elegantním designem, pokrokovou techniku a moderní životní styl. Již při přípravě kávy, espresa nebo kapučína Vás nový přístroj ještě více naláká: je založen na systému kapslí Nespresso, kde si milovníci kávy si mohou vybrat podle chuti a nálady mezi devíti různými druhy kávy, z nichž dva jsou bez kofeinu, a to pouze stlačením tlačítka. Je jedno, pro který druh kávy se rozhodnete: kombinace perfektní techniky Miele a nejjemnější kávy zaručuje vždy jemnou krémovou pěnu.

Nový kávovar Miele tlačí zahřátou vodu pod tlakem 14 – 18 barů skrz mletou kávu přičemž délka kontaktu vody s kávou je jen 30 sekund. Během této doby se uvolní všechny důležité aromatické látky a přebytečné třísloviny a hořké látky jsou zadrženy. Výsledkem je krémová pěna, a každý šálek kávy se stává mimořádným zážitkem, stejně jako v Itálii.

Pomocí dvou srozumitelných displejů a dvou otočných voličů je ovládání přístroje velmi snadné. Jednoduchým otočením a stisknutím tlačítka si vyberete a potvrdíte, např. druh a množství kávy (např. dvojité espreso), nebo také uživatelský profil a jazyk, ve kterém chcete komunikovat. Za čelní stěnou kávovaru se nachází snadno přístupný zásobník na kapsle s pěti komorami, každá pro čtyři kapsle. Stlačením tlačítka se uvolní vybraná kapsle, která je až těsně před filtrováním automaticky proděrována. Zabrání se tím předčasné oxidaci a vůně kávy zůstane zachována. Voda ze zásobníku je přivedena ke správné teplotě v nerezovém průtokovém ohřívači a následně je protlačena kapslí. Spotřebované kapsle se automaticky odklidí do nádoby na použité kapsle. Potom se konečně můžete v klidu těšit ze své kávy. Cappuccinatore: umění zpěnit mléko

Jednoduchá manipulace s přístrojem uvolnila cestu dalším variacím: Ten, kdo preferuje kapučíno před espresem si může současně s kávou připravit mléko v Cappuccinatore, což je speciální uzavřená skleněná nádoba. V druhém nerezovém průtokovém ohřívači se vytváří pára, která se přidává do mléka v Cappuccinatore. Zajímavé na Cappuccinatore je, že mléko je zpěněné v uzavřené nádobě a tudíž nikde nestříká. Protřepávání mléka již není nutné. Jemná pěna z mléka se automaticky z Cappuccinatore nalévá do kávy.
Přístroj je také snadný na údržbu a hygiena je zaručená: automatický čistící program pročistí při zapnutí a vypnutí přístroje rozvod vody horkou vodou. Kromě čištění má také účinek takový, že před použitím nahřeje rozvod vody. Doplňky jako Cappuccinatore, odkapávací miska, mřížka a nádoba pro použité kapsle jsou vhodné pro mytí v myčce nádobí. Přístroj ukazuje, kdy potřebuje odvápnit.

Prvotřídní vestavný přístroj

Design kávovaru CVA 2000 je dokonale sladěn s novou řadou vestavných spotřebičů Miele. Kávovar, pečicí trouba, kompaktní pečicí trouba nebo parní trouba jsou samozřejmě stejného designu. Kávovar CVA 2000 si najde místo v jakékoliv kuchyni: v horní nebo vysoké skříňce, lze ho zabudovat s přídavným rámem pod horní skříňku nebo ve spojení s rámem je možné přístroj postavit jako volně stojící na pracovní desku. Pro klasické vestavné varianty stačí otvor ve výši 35 cm. Další vestavné variace jsou možné v kombinaci se zásuvkou na šálky nebo vestavěným nahřívačem nádobí.

Nový kávovar je k dispozici v nerezu, hliníku nebo černé barvě.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Miele.