Váš portál do světa gastronomie

Hamburger doma dělaný a tamtéž snědený

Hamburger je něco, co si většina z nás spojuje s rychlým občerstvením, McDonald’s a co si sebou nese trochu hanlivý nádech – ať už kvůli chuti nebo kvůli nutričním hodnotám. Ale, když si uděláte hamburger doma, tak je to úplně o něčem jiném.

Takový hamburger nemá předem danou sadu ingrediencí a tak si kromě masa a housky může každý z nás udělat tu svoji variantu. Tady je jedna z těch mých

Ingredience:
0,4kg mletého hovězího masa
4 plátky čedaru
1 rajče nakrájené na plátky
1/4 červené cibule nakrájené na plátky
hořčice
lutěnica
majoránka
sůl, pepř
2 lžíce aceta balsamica
4 listy hlávkového salátu
4 burgerové housky
olivový olej

Postup:
Mleté mmaso osolíme, opepříme, přidáme do něj majoránko, aceto balsamico a vytvarujeme z něj placky silné zhruba 1 cm. Ty pak opečeme na rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty po jedné straně a 2 minuty po straně druhé.
Rozříznuté housky z jedné vnitřní straně namežeme horčicí (tu nejlépe na půlku housky, která bude dole) a z druhé lutěnicí.
Na spodní část housky postupně naklademe plátek masa, sýr, cibuli, rajče, hlávkový salát a vše přikryjeme horní polovinou housky.

Na housce také záleží, tak si raději kupte něco lepšího, než se povedlo mě – já jsem koupil housky pod značkou “Víkendové pečivo” a bylo to poprvé a naposledy ;) Chybami se člověk učí.

1 komentář

  1. Michal

    Ty žemle by to chtělo opéct. Na spodní polovinu se klade list salátu a ostatní zelenina a končí se masem se sýrem ( ev. opečenou slaninou ).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑