KalendářMáte chuť si o víkendu vyrazit na nějakou fajn akci? Třeba spojenou s jídlem a pitím? Z toho, co se v nejbližších dnech koná po celé republice vám nabízím pivní pouť v Černé Hoře, bio kozí den na farmě DoRa nebo pražský festival zaměřený na pokrmy z Latinské Ameriky. A za návštěvu určitě stojí i Svatováclavské slavnosti v Českém Krumlově nebo Karlštejnské vinobraní.

BIO den na kozí farmě DoRa
Termín: 24.9.2011
Co na vás čeká: Biofarma nabízí tento den k ochutnání všechny své produkty, mezi které patří také výborné kozí sýry značky DoRa. Sýry se vyrábějí v mlékárně přímo na farmě. V nabídce je široký sortiment BIO kozích sýrů zahrnující pomazánkové kozí sýry, dezertní kozí sýry Doral, kozí sýr Doral eidam nebo kozí žervé. Farma dále produkuje například kozí mléko, jogurty nebo kefíry. Těšit se můžete na prohlídků stájí nebo posezení v zahradě u výběhů se zvířaty. Kromě kozích produktů se seznámíte s výrobky z BIO levandule.
Místo konání: Biofarma DoRa s.r.o., Ratibořice 1, Jaroměřice nad Rokytnou
Vstupné: Zdarma

Pivní pouť 2011
Termín: 24.9.2011 od 11 hodin
Co na vás čeká: Pivovarská slavnost s ochutnávkami všech druhů piva Černohorského pivovaru. Celou akci zakončí velkolepý ohňostroj. K zakoupení bude všech 13 druhů piv pivovaru Černá Hora a zajištěny jsou také stánky s občerstvením.
Místo konání: Pivovar Černá hora a.s., Pivovarská 5, Černá Hora, jižní Morava
Vstupné: 170 Kč, děti do 140 cm zdarma

Festival Gastronomico 2011 — El Festival
Termín: 23.9.2011 od 18 hodin, 24.9.2011 od 11 hodin
Co na vás čeká: El Festival je slavnostní zahájení Festivalu Gastronomico, na kterém pro vás bude připravena nejen ochutnávka autentických pokrmů ze Španělska, Argentiny, Chile, Peru a dalších zemí Latinské Ameriky, ale i bohatý doprovodný program v podobě kurzů vaření, lekcí tance nebo barmanské show a s možností nákupu exotických produktů s sebou domů. Program bude ve večerních hodinách završen party v latinskoamerických rytmech.
Místo konání: Občanská plovárna, U Plovárny 8, Praha 1
Vstupné: na oba dva dny 95,- Kč v předprodeji, 120,- Kč na místě

Karlštejnské vinobraní
Termín: 24.9.2011 – 25.9.2011, oba dva dny od 9 hodin
Co na vás čeká: Příjďte se podívat na průvod v gotických kostýmech v čele s císařem římským a králem českým Karlem IV. a jeho chotí Eliškou Pomořanskou, který Vás přenese do 14. století. Nejen ochutnávka vín, burčáku a kulinářských specialit, ale i dobové stánky s ukázkami řemesel, vystoupení šermířů, kejklířů a pištců, výuka historických tanců a večerní ohňové představení je součástí bohatého programu pro děti i dospělé. Tento program probíhá po oba dva dny na hradě i v podhradí.
Místo konání: Hrad Karlštejn
Vstupné: 100 Kč, děti do 15 let zdarma

Svatováclavské slavnosti v Českém Krumlově
Termín: 23.9.2011 – 25.9.2011
Co na vás čeká: Nenechte si ujít slavnosti svatého Václava, patrona české země a města Český Krumlov. V programu nebude chybět tradiční zpěv a tanec inspirovaný folklórem, oblíbená noc otevřených muzeí a galerií, dobová kuchyně či svatováclavský jarmark. Více informací o programu zde.
Místo konání: Náměstí Svornosti 2, Český Krumlov
Vstupné: Zdarma.

Vyberete si z této nabídky nebo o víkendu vyrazíte na jinou akci?

Zdroj: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/