Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Rychlé švestkové šátečky

Rychlé švestkové šátečkyPrvní finalistkou soutěže o nejlepší recept se švetskami je Dagmar Derré, která poslala recept nazvaný Rychlé švestkové šátečky. Historie jeho vzniku je jednoduchá: “U babičky jsem si nasbírala krásné švestky a doma jsem se pustila do výroby jednoduchých šátečků…”. Tak se na něj podívejme.

Rychlé švestkové šátečkyIngredience:
listové těsto
vejce
švestky
měkký tvaroh
vanilkový cukr
mák
skořice
kokos
plátky mandlí

Postup:
Těsto rozdělíme na 12 čtverců, na každý dáme lžičku tvarohu ochuceného vanilkovým cukrem a polovinu švestky.

Na každou švestku nasypeme něco dobrého; kokos, mák, mandle nebo skořici.

Rohy přeložíme, spoje dobře přitiskneme k sobě a šátečky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme vejcem a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Asi po 5 minutách teplotu zmírníme na 170°C a pečeme dalších 20 minut dozlatova.

Vychladlé šátečky pocukrujeme a dezertík je na světě.

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

2 Comments

  1. Dobrý den.
    Upekla jsem šátečky – na švestky nastrouhala letošní ořechy a výsledek neměl chybu .
    Letošní úroda švestek je velká – tak proč nevyužít ?

  2. Petr Slavík

    27. 9. 2011 at 11:04

    Milena: Naprosto souhlasím! Byla by škoda tenhle skvělý produkt matky přírody nechat shnít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2022 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑