Enchiladas, tedy palačinky, plněné nejrůznějšími náplněmi se stávají čím dál populárnější. A taky pro to je důvod – jsou opravdu mňam! Dnes je naplníme vynikajícím fazolovým krémem. A pozor – bude to trochu pálit!

Ingredience:
375 g červených fazolí nebo 2 konzervy (po 255 g po okapání)
2 l vody
1 cibule
1 chilli paprička
2 lžíce stolního oleje
1 lžička cukru
4 lžíce zakysané smetany
pepř
kayenský pepř

Enchiladas:
100 g hladké mouky
100 g kukuřičné mouky
1 vejce
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička soli
400 ml mléka
4 lžíce stolního oleje na smažení

Postup:
Fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je vaříme doměkka přiklopené pokličkou. Pokud používáme konzervované fazole, tento odstavec přeskočíme.

Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Chilli papričku opláchneme, rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na velmi jemné kousky.

Na pánvi rozehřejeme olej, cibuli osmahneme, po chvíli přidáme nakrájenou papričku, krátce podusíme a přisypeme cukr.

Doměkka uvařené fazole s trochou vývaru z fazolí rozmixujeme. Vznikne jemný krém.

Přidáme cibuli a chilli papričku a vmícháme do krému. Ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem. Fazolový krém necháme na tepelném zdroji.

Z mouky, kukuřičné mouky, rozšlehaného vejce, kypřícího prášku, soli a mléka rozmícháme hladké těsto.

Na pánvi rozehřejeme olej a postupně osmažíme 8 malých palačinek (průměr cca 16 cm).

Palačinky rozpůlím, na každou polovinu dáme trochu fazolového krému a svineme do kornoutku. Podáváme obalené ubrouskem nebo pergamenovým papírem.

Tip: Pokud nechcete ztrácet čas přípravou enchiladas, můžete je koupit hotové a pak již jen připravit podle návodu na obalu.