Drobenkový borůvkový koláč je jednou z našich domácích klasik. Že by za to mohlo příjemně vláčné těsto, které obsahuje jak tvaroh, tak i jogurt? Nebo borůvky? Nebo snad všechno dohromady?
Ingredience:
250 g tvarohu
250 g jogurtu
600 g mražených borůvek
2 vejce
150 g cukru
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Na drobenku:
40 g změklého másla
40 g cukru
100 g polohrubé mouky
Postup:
Borůvky necháme rozmrazit v sítku, aby z nich odkapala přebytečná tekutina.
Ve větší míse spolu vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr. Do směsi přidáme mouku a kypřící prášek a opět vše pořádně promícháme.
Troubu rozehřejeme na 180°C.
Z másla, cukru a mouky ručně uhněteme drobenku.
Plech vymažeme máslem, vlijeme do něj směs, kterou poklademe borůvkami. Nakonec posypeme drobenkou a pečeme cca 45 minut.
vyskousel uz nekdo tento recept ?Ja delam pouze z kynuteho testa.
Naprosto skvělý a to těsto je famózní
Pokud dělám koláč, jiný než tento nepecu. Těsto je výborne a koláč rozhodně není suchý. Vynikající záležitost. Střídám ovoce – borůvky, maliny, jahody, mix….zkrátka se vším je to veliká lahůdka a hned se po něm zaprasi?