Arašídové másloArašídové máslo je úplně skvělá věc! Když jsem ho před pár lety objevil v Marks&Spencer, tak bylo jasné, že každá návštěva tohoto obchodu už dopadne tak, že si odnesu aspoň jednu sklenici arašídového másla domů. Pak začaly americké týdny v Lídlu, kam víceméně jezdím jen kvůli arašídovému máslu. Ale nedávno došlo a do města do Marks&Spencer se mi nechtělo. Ano, lenost tentokrát zvítězila. A tak jsem se rozhodl pustit se do výroby domácího arašídového másla.

Co je potřeba říci ještě před tím, než se pustíme do receptu – arašídové máslo si můžete připravit jak nasladko, tak i naslano. Já mám raději variantu naslano, protože si pak na toust mažu sladký džem. Někdo pro variantu naslano kupuje arašídy bez příchuti (tedy nesolené) a až pak máslo dosolí 1 lžičkou soli. Já si kupuji arašídy už solené, ale nesmí být solené moc. Pak se to nedá moc jíst :)

Ingredience:
500 g arašídových oříšků

Arašídové máslo

Postup:
Arašídy vložíme do mixéru a rozmixujeme je. Je potřeba se obrnit trochou trpělivosti, protože rozmixovat arašídy na krémovou hmotu pár minut trvá – v závislosti na mixéru. V mém případě jsem měl hotovo za zhruba 5 minut.