Váš portál do světa gastronomie

Milujete čokoládu? Zbystřete pozornost!

Po Paříži, New Yorku, Šanghaji či Moskvě se v Ostravě 6.- 8. 12 .2013 uskuteční historicky první opravdový čokoládový veletrh svého druhu: Čokoládová Show. Čokoládová Show, pořádaná agenturou ChrisFromParis, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

První čokoládový veletrh svého druhu se představí na prostranství o rozloze 700m2 a návštěvníkům nabídne tyto hlavní sekce:

  • Velkou výstavu obalů čokolád z celého světa
  • Kulinářskou přehlídku, na které olomoučtí šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky partnerských organizací

Vstupné činí 50,- Kč (30,- Kč pro senioři / 30,- Kč pro studenti). Děti a mládež do 10 let mají na akci vstup zdarma. Zájemci mohou rovněž soutěžit o volný vstup na Čokoládovou Show na www.cokoladovashow.cz.

Čokoládová show Ostrava

Návštěvníci se mohou zúčastnit např. kulinářské přehlídky šéfkuchařů ostravských restaurací (Hotel Mercure a restaurace Janak, Gastronomie Dobos, …) v kuchyňském studiu Montycon, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel.

Tento rok budou na Čokoládové show různé workshopy, jak pro děti, tak i pro dospělé (výroba čokoládových makronek, pralinek,…) obzvlášť díky pekárně Mistr Vonka.

Čokoládová show Ostrava

Ve výstavním sále bude k zhlédnutí bezmála 600 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní rovněž historické předměty, filmové dokumenty a fotografie vztahující se k výrobě čokolády či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. K zhlédnutí budou krajiny, portréty známých osobnosti a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu.

Návštěvníci budou mít také možnost ochutnat a zakoupit různé druhy čokolád ve stáncích společností Belcolade, ChocoGastro, Chocotherapie, Poex, Vinoteka Style Ostrava ale také Hotel Mercure Ostrava Center, La petite Conversation…

Čokoládová show Ostrava

Představíme také velký svatební dort vytvořený celý z bonbonů. Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, fondán, turecký med… V pátek 6.12. se děti mohou těšit i na Mikuláše, a to od 15:00 do 17:00.

První Čokoládová show však nabídne mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Čokoládová show Ostrava

1 komentář

  1. káva

    Tuhle pochutinu prostě miluji, musím říct, že pokud čokoládová akce bude i příští rok, musím se v Ostravě opět ukázat. Jen málokde se vidí tolik skvělého čokoládového potěšení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑