Tyto fazole se nejprve vaří, pak smaží na sádle a znovu vaří. Jestliže jste dosud jako jediné smažené fazole ochutnali ty z konzervy, zdály se vám možná dost mdlé. Tyto jsou však vynikající.

Ingredience:
25 g sádla
2 cibule jemně nakrájené
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
250 g uvařených fazolí
3 drcené stroužky česneku
svazeček čerstvého koriandru nebo 4-5 sušených listů avokáda
50 g feta sýru
sůl

Postup:
Sádlo rozpusťte ve velké pánvi. Přidejte cibuli, kmín a mletý koriandr. Asi 30 minut smažte při nízké teplotě, nebo až cibule zkaramelizuje a změkne.

Přidejte sběračku měkkých vařených fazolí. Smažte je jen několik minut, prostě aby se ohřály. Fazole během smažení rozmačkejte s cibulí vidličkou nebo mačkadlem na brambory. Pokračujte, až přidáte po částech všechny fazole, pak do nich zamíchejte drcený česnek.

Snižte teplotu a fazole vařte, až se vytvoří hustá pasta. Osolte a vložte do ohřáté servírovací mísy.

Nasekejte koriandr nebo roztlučte listy avokáda a většinu jich nasypte na fazole. Navrch ozdobte kousky feta sýra, pak ozdobte snítkami nebo listy ponechanými pro tento účel.