Lehký a zdravý recept na pečeného lososa, který je skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin. V kombinaci s čerstvou zeleninou a bylinkami vytvoří rychlé a výživné jídlo vhodné pro oběd i večeři.


Ingredience:
2 filety z lososa (každý cca 150 g)
1 cuketa
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 malá červená cibule
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
1 citron (na šťávu a plátky)

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia. Filety lososa omyjte, osušte a lehce osolte a opepřete. Zakapejte je citronovou šťávou a nechte chvíli odpočinout.

Mezitím si nakrájejte zeleninu – cuketu na půlkolečka, papriky na proužky a cibuli na měsíčky. V míse smíchejte zeleninu s olivovým olejem, prolisovaným česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Osolte a opepřete podle chuti.

Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozprostřete směs zeleniny. Na zeleninu položte lososa kůží dolů. Na každý filet položte tenký plátek citronu.

Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, dokud losos nebude krásně růžový a zelenina měkká, ale stále lehce křupavá.

Podávejte ihned, případně doplňte o vařenou quinou nebo brambory podle chuti.