Váš portál do světa gastronomie

Ohřívačka kojeneckých láhví je užitečný pomocník v rodině

Ohřívačka kojeneckých lahvíVšechny budoucí rodiče jistě zajímá co všechno je s příchodem miminka čeká a na co se mají připravit. Péči o miminko zpravidla ve většině dnešních rodin vykonávají ženy i když samozřejmě nejsou výjimkou ani tatínkové. Jistě nemusím zdůrazňovat, že na začátku každý kdo pečuje o dítě rád uvítá jakoukoliv maličkost, která mu usnadní práci s miminkem.


Jednou takovou užitečnou maličkostí je ohřívačka kojeneckých láhví. Teď by měly zpozornět maminky, které z jakéhokoliv důvodů nekojí a své děťátko krmí umělou výživou. I když ani kojící maminky nemusí nad ohřívačkou mávnout rukou.

Ohřívačka kojeneckých lahvíOhřívačka kojeneckých lahví je bezesporu velmi užitečný přístroj s maximálním využitím právě u rodin s malými dětmi. Většina současných domácností vlastní mikrovlnné trouby a tím také považují koupě dalšího přístroje na ohřev jídla pro dítě za zbytečné, ale mikrovlnná trouba není příliš ideální pro ohřev jídla pro kojence. Při ohřevu vydává poměrně velký hluk, což zvláště v nočních hodinách není pro miminko nejvhodnější. Navíc se jídlo nebo tekutiny neohřívají v troubě stejnoměrně a může dojít k popálení dítěte. Také mateřské mléko není vhodné ohřívat v mikrovlnné troubě, protože pak ztrácí drahocenné látky. Další možností je také ohřev láhví tak jak jej známe ještě z dob našich maminek, prostě a jednoduše v hrnci s vodou na plotýnce. To je ovšem přeci jen zdlouhavá záležitost a poměrně nesnadná na odhad zda je mléko ohřáté na správnou teplotu.

Ohřívačka kojeneckých lahví Vám skutečně přinese nejen úsporu času, ale i spokojenost miminka, že je mléko nebo jídlo rychle připraveno.

Ohřívačka kojeneckých lahvíZákladní parametry ohřívaček kojeneckých láhví (v závislosti na druhu a značce):
– láhev mléka ohřejete za 3-5 min (dle objemu láhve)
– dětské jídlo v přesnídávkové sklenici za 5-8 min
– přirozené a stejnoměrné ohřívání
– praktické použití – dvojí stupnice v mililitrech a minutách ohřívání
– na termostatu lze určit teplotu ohřevu
– udržování stálé teploty ohřívaného pokrmu
– zvuková a světelná signalizace správné teploty
– vyjímatelná vnitřní nádoba
– nastavitelný a vyjímatelný držák na přesnídávkové sklenice
– bezpečnostní pojistka – automaticky se vypne při nedostatku vody
– u některých variant adaptér na připojení v autě

Při výběru bych doporučila volit druh a značku dle vybavení ohřívačky. Jedním z nejdůležitějších parametrů je velikost kojenecké láhve. Jelikož na trhu je nyní nepřeberné množství kojeneckých lahviček o různém průměru a objemu, volit ohřívač vždy dle toho jaké lahvičky používáte a počítat do budoucnosti s ohřevem kojenecké stravy, která je většinou v přesnídávkových skleničkách. Dále pak vzít v úvahu, zda budete s miminkem hodně cestovat tak volit typ ohřívačky, který můžete připojit s adaptérem i v autě, protože ne vždy je možno stravu někde ohřát.

Na trhu najdete poměrně velký výběr ze všech různých značek a to v cenové relaci již od cca 500,- Kč u těch jednodušších až po opravdu spolehlivé přístroje v ceně kolem 2000,- Kč. Záleží jen na Vašem uvážení kolik do takového přístroje hodláte investovat a nakolik jej budete využívat.

1 komentář

  1. nuk

    ohrivacku lahvi skutecne doporucuju. staci i nejakou levnou, ono je to v podstate jedno, jen je potreba dat pozor, jestli se do ni lahev zmesti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑