Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyniRiccardo Lucque je šéfkuchařem dvou pražských restaurací Aromi a La Finestra in Cucina, kam si chodí pochutnat milovníci italské kuchyně té nejvyšší kvality. Nedávno mu vyšla i kniha + DVD, kde prozrazuje taje některých italských receptů a tu bych vám rád dnes představil.

Kniha + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni vychází ve stejné řadě jako nedávno recenzovaná kuchařka Zdeňka Pohlreicha. Tedy útlá knížka 64 stranách s 30 recepty na italské speciality a přiloženým DVD s 9 recepty z knihy.

Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyniStejně jako její přechůdkyně je i Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni bohatě doprovázena fotografiemi. Ty nás provedou recepty na předkrmy, saláty, polévky, domácí těstoviny a jejich úpravy, rizota, ryby a samozřejmě, že v závěru dojde i na dezerty. Nebojte, nechybí ani recept na tiramisu ;)

DVD taktéž stojí za shlédnutí. Kdo dosud nedělal třeba domácí lasagne, tak má jedinečnou šanci se naučit ten zaručeně správný a italský postup. Mimochodem, Riccardo při přípravě těstovin předvádí celkem hezký a zábavný trik ;) Víc neprozradím, však se podívejte.

Riccardo Lucque klade ve svých receptech velký důraz na kvalitní suroviny a jejich správné zpracování. I díky tomu slavil úspěch jak u filmových hvězd, tak i u papeže během jeho loňské návštěvy v České republice. A věřím, že nyní bude podobný úspěch slavit i vás.

Vždy, když tu recenzuji některou z kuchařek, tak se zmiňuji o receptech, které mě nejvíc zaujaly a tentokrát neudělám výjimku. Zde je mých Top5 z knihy + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni:
Čokoládový dort bez mouky (prý na něj v New Yorku chodila i Gwyneth Paltrow)
Čerstvý tuňák se salátem Catalana
Risotto porcini
Kuře alla diavola s brambory a mořskou solí
Telecí steak Saltimbocca se šťouchanými bramborami

Kniha + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 64
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 134×194 mm, 242 g
Rok vydání: 2009
Běžná cena: 229,- Kč (na Knižním webu za 214,- Kč, klubová cena dokonce jen 199,- Kč)