Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Kniha + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni

13.02.2010 · Žádný komentář · Časopisy a knihy o vaření, Celebrity v kuchyni

Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyniRiccardo Lucque je šéfkuchařem dvou pražských restaurací Aromi a La Finestra in Cucina, kam si chodí pochutnat milovníci italské kuchyně té nejvyšší kvality. Nedávno mu vyšla i kniha + DVD, kde prozrazuje taje některých italských receptů a tu bych vám rád dnes představil.

Kniha + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni vychází ve stejné řadě jako nedávno recenzovaná kuchařka Zdeňka Pohlreicha. Tedy útlá knížka 64 stranách s 30 recepty na italské speciality a přiloženým DVD s 9 recepty z knihy.

Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyniStejně jako její přechůdkyně je i Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni bohatě doprovázena fotografiemi. Ty nás provedou recepty na předkrmy, saláty, polévky, domácí těstoviny a jejich úpravy, rizota, ryby a samozřejmě, že v závěru dojde i na dezerty. Nebojte, nechybí ani recept na tiramisu ;)

DVD taktéž stojí za shlédnutí. Kdo dosud nedělal třeba domácí lasagne, tak má jedinečnou šanci se naučit ten zaručeně správný a italský postup. Mimochodem, Riccardo při přípravě těstovin předvádí celkem hezký a zábavný trik ;) Víc neprozradím, však se podívejte.

Riccardo Lucque klade ve svých receptech velký důraz na kvalitní suroviny a jejich správné zpracování. I díky tomu slavil úspěch jak u filmových hvězd, tak i u papeže během jeho loňské návštěvy v České republice. A věřím, že nyní bude podobný úspěch slavit i vás.

Vždy, když tu recenzuji některou z kuchařek, tak se zmiňuji o receptech, které mě nejvíc zaujaly a tentokrát neudělám výjimku. Zde je mých Top5 z knihy + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni:
Čokoládový dort bez mouky (prý na něj v New Yorku chodila i Gwyneth Paltrow)
Čerstvý tuňák se salátem Catalana
Risotto porcini
Kuře alla diavola s brambory a mořskou solí
Telecí steak Saltimbocca se šťouchanými bramborami

Kniha + DVD Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 64
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 134×194 mm, 242 g
Rok vydání: 2009
Běžná cena: 229,- Kč (na Knižním webu za 214,- Kč, klubová cena dokonce jen 199,- Kč)

Tagy: ····


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist