Váš portál do světa gastronomie

Osmažené brambory s cibulí a vepřová panenka

Osmažené brambory s cibulí a vepřová panenkaAsi každý člověk má nějakou tu restauraci, kam v určitém životním období chodí častěji než jinam. Pro mě to býval Jarmark z pražské pasáže Lucerna (vidíte, ani nevím, zda tam stále je). Hodněkrát jsem si tam dával jejich vynikající osmažené brambory s cibulí a omáčkou tisíce ostrovů. Nedávno jsem si na ty brambory vzpoměl a výsledkem je dnešní recept, kdy hrály roli přílohy k opečenému masu z vepřové panenky.

Ingredience:
600g brambor
1 cibule
300 g vepřové panenky
olej
sůl
1 lžička sušeného oregana

Osmažené brambory s cibulí a vepřová panenkaPostup:
Brambory pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka zhruba stejně silná. Posypeme oregánem a promícháme. Na pánev dáme olej, rozpálíme a vložíme brambory. Za občasného míchání necháme brambory upéct, což trvá zhruba 15 minut. Před koncem přidáme i cibuli nakrájenou na kolečka, aby se také osmažila.

Panenku nakrájíme na zhruba 1 cm silné kousky. Osolíme a dáme na pánev, kde je již rozpálený olej. Osmahneme z každé strany asi 4 minuty.

Brambory a maso dáme na jeden talíř a je hotovo ;)

1 komentář

  1. blondie

    ja bych k tomu jeste dala nejaky dresing, aby to nebylo moc suche, ale jinak dobry!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑