Biopekárna ZemankaV sobotu 10. září otevřela Biopekárna Zemanka, český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů, veřejnosti již podruhé svou provozovnu v obci Oříkov u Sedlčan. Akce se setkala s velkým ohlasem veřejnosti. Manželé Zemanovi přivítali více než 500 návštěvníků z celé České republiky.

Hanka Zemanová

Výklad Hanky Zemanové

Více než 500 zájemců o prohlídku biopekárny se přijelo přesvědčit o tom, jak se vyrábí jejich oblíbené sušenky a krekry ze surovin kontrolovaného ekologického zemědělství. O náročné výrobě bio pečiva se většina návštěvníků chtěla přesvědčit sama a využila možnosti si upéct vlastní sáček bio sušenek či bio krekrů. Součástí prohlídky byla i ochutnávka celého sortimentu bio pečiva.

Během výkladu o činnosti biopekárny se odpovídalo na řadu zajímavých dotazů. Ty se týkaly zejména právě uváděné bezlepkové řady bio sušenek ze sortimentu Biopekárny Zemanka. Bezlepkové novinky jsou výjimečné nejen svým složením, neboť neobsahují žádné pomocné škroby či přidané látky, ale i skvělou chutí.
Hanka Zemanová nejčastěji odpovídala na dotazy týkajících se dvou úspěšných knižních titulů – Biokuchařky a BioAbecedáře.

Výroba čoko-kokosek

Výroba čoko-kokosek

„Celá akce měla úžasnou atmosféru. Zájem o naši práci a produkty nás velmi potěšil a inspiroval k další činnosti. Již teď se těšíme na třetí ročník, který je jako tradičně plánován na příští rok v září,“ doplňuje Jan Zeman, majitel Biopekárna Zemanka.

O Biopekárně Zemanka
Rodinná Biopekárna Zemanka je český výrobce sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. Autorkou receptur je Hana Zemanová, která je uznávanou odbornicí na biopotraviny a autorkou úspěšné Biokuchařky a BioAbecedáře. Biopekárna Zemanka peče výhradně ze surovin kontrolovaného ekologického zemědělství a při výrobě nepoužívá umělé ztužené tuky, chemické konzervanty, umělá barviva ani aromata. Sušenky a krekry mají nejen vysokou kvalitu, ale i skvělou chuť. Získaly také řadu ocenění jako například Česká biopotravina roku 2007 a 2008 a Nejoblíbenější biopotravina roku 2008 za Čoko-kokosky. Biopekárna Zemanka je držitelem mezinárodního certifikátu bezpečnosti potravin BRC a českého certifikátu kvality Klasa. Ročně vyprodukuje 60 tun pečiva, což představuje 600 000 sáčků skvělých sušenek a krekrů, které si zákazníci mohou koupit v supermarketech, síti prodejen dm drogerie markt a obchodech s biopotravinami po celé České republice.

Zdroj: tisková zpráva