Váš portál do světa gastronomie

Švestková nutela

Druhým finalovým receptem o nejlepší recept se švestkami je Švestková nutela, jejíž autorkou je Alena Šromová. Její recept je tipem na to, jak zužitkovat přebytek švestek. A jak paní Šromová upozorňuje, s klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného. I tak z něj ale můžete udělat nejlepší recept soutěže!

Ingredience:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum

Postup:
Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou – švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.

Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.

A máme hotovo – rychlé a při tom tak dobré!!

Hlasujte pro tento recept ve finalovém hlasování!

2 komentáře

  1. eva

    Dobrý deň,
    chýba mi tu troška viac o prebiehajúcej súťaži…..napr. ako sa vyberali dvaja finalisti,koľko prišlo receptov celkovo a pod….

  2. Petr Slavík

    eva: Děkuji za zájem o detaily soutěže. Finalisti se z došlých receptů vybírají subjektivně, čímž nechci říct, že další došlé recepty jsou špatné nebo tak něco. Je to jako s auty – někomu se líbí to, jinému tohle. Nicméně na všechny došlé recepty se postupně dostane a budou uveřejněny na stránkách – i ten váš, nebojte ;)
    Zvěřejnitelné recepty do soutěže došly celkem 4 – další tři kousky byly srandičky typu “nejlepší švestky jsou zkapalněné”…
    Tento koncept soutěže, kdy se po soutěžících “vyžaduje” aktivita na jejich straně (a ještě k tomu zaměřená na konkrétní surovinu/ingredienci), je na Nové kuchyni nový, proto zatím nejde o nikterak závratný počet účastníků. Aspoň mají ostatní větší šanci vyhrát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑