Výborné penne (trubičky) se šunkou a smetanou.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
400 g těstovin penne
lístky bazalky
120 g vlašských ořechů
50 g másla
100 g šunky
250 ml šlehačky
sůl
pepř
80 g strouhaného parmezánu (nebo jiného sýru vhodného na dochucení těstovin)

Postup:
Penne uvaříme podle pokynů na obalu. Bazalku a vlašské ořechy roztlučeme v hmoždíři. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme bazalku a ořechy a na mírním oleji dusíme zhruba 10 minut. Pak přidáme najemno nakrájenou šunku a šlehačku, vše osolíme a opepříme.

Mezitím se nám již penne uvařily. Vmícháme je do směsi na pánvi a za stálého míchání chvíli zahříváme. Přidáme polovinu nastrouhaného sýru.

Penne podáváme posypané pepřem a parmezánem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!