Váš portál do světa gastronomie

Čalamáda

Recept na čalamádu pochází od Jarmily Honové.

Ingredience:
3 středně velké hlávky zelí
1 kg bílé papriky
2 kg okurek
5 ks střední cibule
1 nakládač Deko
1kg cukr krupice
1l octa

Postup:
Zelí obereme od oschlých listů, rozpůlíme, vykrájíme košťál, nakrájíme na drobno jako na vaření. Nasypeme do velké mísy, přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, okurky nakrájené na kolečka a přepůlené a přidáme nakrájenou cibuli. Nakrájenou zeleninu zasypeme Dekem, krupicovým cukrem a zalijeme octem. Tuto směs promícháme vařečkou nebo lžící z umělé hmoty a necháme uležet 3 hodiny až pustí šťávu.

Plníme do vymytých a vysušených sklenic, uzavřeme víčky.

Tato čalamáda se nesterilizuje, vydrží a nekazí se.

1 komentář

  1. Pepan Mencl

    vypadá to dobře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑