Krkonošská čočkaPoslední dobou mě hodně jako potravina zaujaly luštěniny a tak není týdne, abych se nějaké z nich v kuchyni nevěnoval. Tentokrát došla řada na čočku, jejíž balení na mě smutně koukalo ze spíže už dlouhou dobu. A protože se mi nechtělo do klasické úpravy čočky, tak jsem se pustil do jednoduché a prosté varianty. Řekl jsem také, že výborné?

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
300 g čočky
3 lžíce rajčatového protlaku
100 g slaniny
2 stroužky česneku
sůl
pepř

Krkonošská čočka

Postup:
Čočku uvaříme podle návodu na obalu.

Nakrájíme slaninu na kousky a osmahneme na pánvi. Nakrájíme česnek a přihodíme ke slanině. Po cca 2 minutách přidáme protlak a promícháme se slaninou a česnekem.

Pak přidáme uvařenou čočku, promícháme, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

V Krkonoších k takto připravené čočce přidávají kyselé zelí a chleba, ale já se bez nich tentokrát obešel :)

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!