Rýžový nákyp s kakaem a banánemJak jsem se přesvědčil, tak lidé se dělí do dvou skupin. Existují ti, co rýžový nákyp milují a pak jsou mezi námi i tací, co ho rádi nemají. Pokud patříte do té první skupiny, tak s tímto receptem není co řešit a určitě ho vyzkoušíte. No a pokud náááhodou patříte do té druhé skupiny, tak tento recept aspoň zkuste. Nikdy totiž není pozdě začít milovat rýžový nákyp :)

Rýžový nákyp s kakaem a banánem

Ingredience:
2 lžíce kakaa
8 lžic vroucí vody
500 ml mléka
1 vanilkový cukr
10 lžic rýže arborio (rýže na rizoto)
4 lžíce krupicového cukru
1 banán
máslo na vymaštění formiček

Rýžový nákyp s kakaem a banánem

Postup:
Troubu nastavíme na 190°C a necháme zahřát. Na rošt zasuneme pečící plech, aby nám při zapékání nastékala tekutina na dno trouby.

Čtyři zapékací misky o objemu cca 300 ml vymažeme máslem.

Kakao dáme do hrnu, zalijeme vroucí vodou a za stálého míchání rozpustíme. Do základu vmícháme mléko a vanilkový cukr. Směs rovnoměrně rozdělíme do vymazaných mističek. Do každé přidáme 2,5 lžíce rýže, lžíci cukru a čtvrt banánu nakrájeného na tenká kolečka. Vše promícháme.

Mističky dáme na plech do trouby a pečeme zhruba 40 minut.

Po vyjmutí ven necháme nákyp trochu odpočinout, ale i přesto podáváme teplý.