Zkusme si udělat jídlo našich babiček – cibulovou polévku a doplňme si ji ztraceným vejcem.

Ingredience:
3 cibule
olej,
2,5 dl bílého vína
5 dl zeleninového vývaru
bílý mletý pepř
sůl
100 g tvrdého sýra
pažitka

Ztracená vejce:
4 vejce
1/2 dl octa
5 dl vody
sůl

Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na rozpáleném oleji, zakryjeme a 15 minut dusíme, až je hnědá. Pak ji zalijeme vínem, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka.

Polévku podáváme se ztraceným vejcem, posypanou strouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou.

Ztracená vejce:
Svaříme vodu, ocet a sůl. Do vroucí vody postupně rozklepneme syrová vejce a vaříme asi 4 minuty.