Pečené červené papriky plněné quinoou a fetou jsou lehké, výživné a velmi chutné jídlo, ideální jako oběd i večeře. Kombinace nasládlé pečené papriky s krémovou fetou a bylinkovou quinoou vytváří vyvážené a zdravé jídlo, které zasytí a potěší chuťové buňky.

Ingredience:
2 větší červené papriky
100 g quinoy (suché)
200 ml zeleninového vývaru nebo vody
100 g fety
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvé petrželky
sůl dle chuti
čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup:
Quinou propláchneme pod studenou vodou a následně ji uvaříme v zeleninovém vývaru nebo vodě podle návodu (cca 15 minut, dokud nezměkne a nevstřebá všechnu tekutinu). Poté necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme papriky – rozkrojíme je podélně na poloviny a odstraníme semínka. Papriky lehce potřeme olivovým olejem a vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem.

Na pánvi na trošce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek do zlatova. Přidáme k uvařené quinoe společně s nadrobenou fetou a nasekanou petrželkou. Osolíme a opepříme dle chuti.

Směsí naplníme předpřipravené papriky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud papriky nezměknou a povrch náplně se lehce nezapeče až zezlátne.

Podáváme teplé, případně s čerstvým zeleninovým salátem jako lehké hlavní jídlo nebo zdravou přílohu.