Lučina do salátuLučina patří mezi klasické české produkty. Do podobné kategorie, kde jsou limošky Kofola nebo Broňa, žvýkačky Pedro, olej Vegetol apod. Prostě, každý ji zná už pěknou řádku let. Lučina přežila do dnešních dní bez přestávky a dokonce se občas i “modernizuje”. Lučina do salátu už je nějaký ten pátek stará varianta Lučiny, ale ještě jsem ji nezkusil. Až nyní. Jak to dopadlo?

Lučina do salátuK Lučině do salátu jsem se dostal velmi prostou cestou. Cestou kolem regálů v našem obchodě. Výjimečně jsem vyrazil na nákup bez seznamu a tak jsem tam tak nějak bloumal a říkal si, co bych koupil, aby to nějak ladilo s těmi potravinami, co mezitím čekají doma na svého spotřebitele.

Když jsem se dostal k uvažování o budoucím osudu doma ležící zeleniny, tak mi na mysli vytanula jasná volba – salát. OK, to bysme měli. Chtělo by to nějaký sýr, co? A už jsem stál u regálu se sýry, kde mě zaujal trendy obal Lučiny do salátu. Bylo rozhodnuto. Impulsivní nakupování u mě tentokrát převálcovalo nakupování s rozmyslem.

Ostatně impulsivní (= rychlý) je i níže uvedený recept, který byl můj premiérový s Lučinou do salátu.

Lučina do salátuRecept:
1 balení Lučiny do salátu
cherry rajčátka
salátová okurka
2 žluté papriky
extra panenský olivový olej
sůl

Lučinu do salátu, rajčátka, papriky a okurku nakrájíme na kousky/kostičky. Polijeme olivovým olejem, posolíme a promícháme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Jaký byl výsledek, můžete vidět z přiložené fotky. Lučina do salátu tvar nakrájených kostiček nedrží a při míchání oblemcává okolo přitomné kousky zeleniny. Takže nic pro milovníky čisté zeleniny v salátu.

Chuťově to nebylo špatné, ale přeci jen jsou i sýry, které se do salátů hodí více.