DýněPřišel podzim a to znamená, že je tu čas dýní… Všude se objevují ty oranžové, žluté a nebo pruhované kousky, které lákají k vyřezávání strašidelných obličejů. A taky k ochutnávání jejich výtečného obsahu.

Dýňová polévkaIngredience:
800 g dužiny z dýně, nakrájené na kostičky
2 brambory
1 jemně nakrájená cibule
2 jemně nakrájené stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžička cukru
1 lžíce kari
600 ml zeleninového vývaru
220 ml smetany ke šlehání
sůl, mletý pepř

Postup:
V hrnci na polévku rozpustíme máslo. Zpěníme v něm cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou dýni a zhruba 5 minut opékáme. Pak přidáme cukr a kari a lehce osmahneme. Přidáme brambory a přilijeme vývar. Pak 15 minut vaříme, dokud zelenina nezměkne. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme a necháme přejít varem.

Stáhneme z varu a ponorným mixérem rozmixujeme.

A dýňová polévka je hotová.

Dobrou chuť ;)