Prostřeno od Aše po JablunkovTelevizní show TV Prima pod názvem Prostřeno asi není potřeba představovat. Možná jen ve zkratce – jedná se o soutěžní pořad, kde každý den v týdnu vaří jeden z pěti soutěžících své recepty a zbylí je hodnotí. Další den se prohodí a na konci týdne se vybere vítěz. Nyní přichází knižní zpracování receptů z Prostřeno na pulty knihkupectví, které se zaměřuje na první řadu pořadu.

Prostřeno od Aše po JablunkovKniha Prostřeno od Aše po Jablunkov zaujme hned svou “robustností” – kuchařek ve formátu A4 přeci jen dnes moc nenajdete. Ale pojďme se spíše podívat, co kniha obsahuje.

Kniha je rozdělena do 17 částí – vždy podle pětidenních cyklech TV pořadu Prostřeno. Obsahuje profily 85 soutežích a samozřejmě 85 menu, kterými se jednotliví soutěžící v pořadu prezentovali. Což obnáší celkově 425 receptů. Vše je doplněno fotografiemi z natáčení – a to nejen fotografiemi výsledné úpravy jídel, ale i soutěžících. Na konci každé kapitoly je patřičně prezentován vítěz cyklu a hlas dostanou také diváci pořadu, protože jsou vybrány i některé jejich názory na konkrétní soutěžící.

Prostřeno od Aše po JablunkovK samotným receptům – protože ty tvoří jádro celého pořadu a i této knihy. Většina soutěžících, jak asi víte, pokud pořad sledujete, se prezentuje nějakým tím “rodinným stříbrem” a tak lze říci, že v knize Prostřeno najdete spoustu zajímavé a dobré inspirace. A to nejen z hlediska pro někoho úplně nových receptů, ale i z pohledu ozvláštění již zaběhnutého a oblíbeného receptu.

Prostřeno od Aše po Jablunkov
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 248
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 218 × 303 mm, 1314 g
Rok vydání: 2011
Knihu koupíte v každém dobrém knihkupectví za doporučenou cenu 349,- Kč nebo na Knižním webu za 324,- Kč.