Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Bamborová kaše s osmahnutou cibulí a se slaninou

Co bychom si nalhávali – dnešní recept na bramborovou kaši s osmahnutou cibulí a se slaninou není z těch nejzdravějších. Ale o to víc nám taková jídla chutnají, co? Výhodou této bramborové kaše je to, že ji lze sníst jako hlavní chod, je rychle hotová a určitě se po ní budete oblizovat ještě zítra ;)

Ingredience:
700g brambor
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
3 polévkové lžíce zakysané smetany
100 g slaniny
olej
sůl


Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. V hrnci je zalijeme vodou a vaříme zhruba 20 minut.
Mezitím oloupeme cibuli na kolečka a vyválíme v mouce. V pánvi nahřejeme olej a cibuli na něm osmahneme dokřupava. Nakonec osolíme a vyndáme na papítrový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Na pánev pak dáme slaninu nakrájenou na kousky a také osmahneme. Slaninu pak také dáme na papírový ubrousek.
Uvařené brambory slijeme, ale v hrnci necháme trochu vody. Pak brambory rozmačkáme nebo rozmixujeme a přidáme smetanu. Domixujeme, aby vznikla kašovitá hmota.
Kaši podáváme posypanou cibulí a slaninou.


Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!

1 Comment

  1. tohle me tedy jeste nenapadlo, ale vyzkousim ji. navic – jak je tam slanina, tak i tomu memu to bude chutnat :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2020 Nová kuchyně

Theme by Anders NorenUp ↑