Váš portál do světa gastronomie

Šimon Pánek zvítězil v soutěži nakládaných hermelínů

Jemná inspirace - Šimon PánekPátý ročník soutěže v nakládání hermelínu Velká sýrová nakládačka, která se 7. června odehrála na pražské Kampě, zná své vítěze. Cenu pro nejchutněji naložený hermelín si odnesl ředitel společnosti Člověk v tísni, Šimon Pánek, se svým orientálně laděným kouskem „Jemná východní inspirace”.

Milan Cais s Empty Chair

Milan Cais s Empty Chair

Klání se účastnilo patnáct soutěžících, kteří soupeřili o ceny v kategorii nejlahodnější a nejvzhlednější hermelín. Cenu laické poroty, která hodnotila pouze chuťovou stránku, si odnesl hermelín s názvem Kapr na kmíně soutěžících Jakuba a Honzy. Porota ocenila především netradiční dochucení koprem.

Odborná porota, v níž zasedl mimo jiné hudebník a výtvarník Milan Cais a jejímž symbolickým předsedou byl vězněný čínský disident Liou Siao-po, po náročné degustaci přisoudila pomyslnou zlatou medaili sýru s názvem Jemná východní inspirace soutěžícího Šimona Pánka.

Jemná inspirace Šimona Pánka

Jemná inspirace Šimona Pánka

„Ocenění si vážím už proto, že jsem do hermelínu přidal patnáct let uleželou zavařeninu od svého tatínka a speciální afghánské koření,” prozradil ředitel Člověka v tísni při slavnostním předávání hlavní ceny, kterou byla luxusní grilovací sada.

Šimon Pánek současně přiznal, že cenu mu zřejmě vybojovala jeho partnerka Petra, která přišla s nápadem doladit chuť sýru žlutým melounem.

Druhé místo v „chuťové kategorii” získal hermelín Next level soutěžící Kateřiny Saparové, která se během horkého úterního večera radovala hned dvakrát. Její sýr, který designem odkazoval na slavnou počítačovou hru, totiž zvítězil ve vzhledové kategorii.

Její nápad ocenil zejména Milan Cais, který však vyzdvihl také originální nápad soutěžícího Davida, jenž vytvořil miniaturní sýr s názvem Molekulární hermelín.

Vítěz designové části - Next Level

Vítěz designové části - Next Level

Po práci zábava
Předávání cen následovalo vyhlášení tomboly a premiérová projekce letošního „nakládačkového” spotu. Dorazila k ní celá herecká delegace včetně marketingového ředitele z Povltavských mlékáren David Perutky, který si ve spotu zahrál poraženého boxera.

„Nastoupil jsem do ringu proti Pepovi s jistotou že ho přemůžu, ovšem jeho pověstný levý hák mě nakonec dostal,” okomentoval natáčení.

Pro návštěvníky a návštěvnice Velké sýrové nakládačky byly na zahradě KC Kampa přichystány další příjemné atrakce. Suverénně nejobléhanějšími byly po celý večer stánky chráněné dílny Portus, která dodává do pražských restaurací nakládané hermelíny, a stánek prvního českého cideru Mad Apple. Fronty se stály také na tetování hennou.

Celou akci zakončila našlápnutá retro-hudební produkce Davida Štěrbáčka z Radia 1.

Kontakt:
Iva Bartošová
Tel.: +420 777 787 977
www.syrovanakladacka.cz

Autor: Zuzka Raušová

1 komentář

  1. Marina

    Nakládané hermelíny miluju. Prokládám je cibulí bobkovým listem, pepřemm, novým kořením a chilli papročkou a zalévám olejem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑