KalendářTak a opět tu máme víkend a s ním nabídku gastro akcí, které jsou po vás po celé České republice připraveny. Můžete vyrazit třeba na dýňobraní, zvěřinové hody, burčákové dny, tradiční jarmark a nebo na pražské břevnovské posvícení. Byla by škoda sedět o víkendu doma, co?

Dýňobraní
Termín: 8.10.2011
Co na vás čeká: Přijďte s dětmi do přírodního zabávního areálu Štastná země sklidit dýňové pole a užít si dýňohrátek. Zabavit se můžete jak při tvůrčím dlabání dýní, tak u připravených rodiných soutěží. Občerstvení v areálu je k dispozici.
Místo konání: Šťastná země, Karlovice, Region Liberecký
Vstupné: 90,- Kč pro osobu nad 2 roky

Zvěřinové hody
Termín: 8.10.2011 od 11 hod.
Co na vás čeká: Zvěřinové hody jsou oslavou pro vaše chuťové buňky. Budete moci ochutnat zvěřinové speciality a v sobotu večer vám při této příležitosti zahraje tradiční cimbálová muzika.
Místo konání: Hotel Bukovanský mlýn, Bukovany 70, Region Jihomoravský
Vstupné: jen při sobotním posezením s cimbálovou muzikou 80 Kč.

Břevnovské posvícení 2011
Termín: 8.10.2011 – 9.10.2011 od 12 hodin
Co na vás čeká: Tradiční oslava jídla a pití v příjemném prostředí zahrad Břevnovského kláštera. Pro návštěvníky je připraven bohatý program, ve kterém nechybí ochutnávka celé řady jídel a pití, ale i možnost poznat historickou tradici svátku v přilehlé staročeské vesničce či se podívat na výstavu místních škol. Na své si přijdou i děti. Připraveny budou stánky s pečenými husami a kachnami, knedlíkem, zelím a husími játry v husím sádle. Ochutnáte také bramboráky, bramborové spirálky, grilovaného býka, pečenou šunkou nebo chléb se škvarkovou pomazánkou. Pokud dostanete chuť na něco sladkého najdete zde třeba palačinky či trdlo. K pití bude v nabídce sudové víno, burčák, medovina a piva. Děti si mohou procvičit obratnost v keramické dílně nebo při výrobě svíček.
Místo konání: Břevnovský klášter, Praha 6
Vstupné: zdarma

Burčákové dny v Louckém klášteře
Termín: 8.10.2011, 9-18 hodin
Co na vás čeká: Máte rádi burčák? Potom si nenechte ujít dny burčáku v areálu Louckého klášera. V objektu prodejny sudových vín a sýrů si budete moci zakoupit v přilehlém mázhausu burčák do firemních PET lahví nebo do vlastních nádob.
Místo konání: Loucký klášter, Loucká, Znojmo, Region Jihomoravský
Vstupné: 45,- Kč za litr burčáku

Tradiční podzimní jarmark
Termín: 8.10.2011 od 7.30 hodin
Co na vás čeká: Tradiční podzimní jarmark s pravou moravskou zabíjačkou a Výstavou ovoce a zeleniny. Celý jarmark doprovodí tradiční cimbálová muzika a těšit se můžete i bohatý kulturní program. Zabijačkové produkty. Prodej medu a medových perníčků. Možnost zakoupení ručně vyráběných šperků, svíček, kameňáků, hrníčků, vařeček a dalších produktů.
Místo konání: prostranství u Kulturního domu, Jeseník nad Odrou, Region Moravskoslezský
Vstupné: zdarma

Tak co, kam se o víkendu vydáte vy?

Zdroj: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/