Zápisník hladového mužeZápisník hladového muže nese podtitul “za nejlepší gastronomií a zážitky po celém světě”. Takže evidentně to je kniha pro dobrodruhy nejen pokud jde o chuťové zážitky, ale i pokud se týká cestování. Což je koneckonců velmi příjemná kombinace.

Zápisník hladového mužeHerec a scénárista Vladimír Mertlík, který je pod touto gastro-cestovatelskou knihou podepsán, na jejích stránkách čtenáře seznámí se svými cestovatelskými zážitky, které jsou proložené zastávkami v restauracích a jiných místech, kde se podávají pokrmy. Podíváme se tak například na místa jako je Londýn, Mexiko, Brusel, Řím, New Orleans a další.

Cestovatelské příběhy se čtou velmi dobře, ale upřímně řečeno, těch gastronomických zážitků z knihy moc nenačerpáte. Jedná se totiž o popis toho, kde si co autor dal dobrého a kniha neobsahuje ani jeden recept. Takže čtenáři, který dostane chutě, nezbyde, než pátrat po přesném znění receptu někde na internetu. Což je tak trochu škoda – recepty by knize určitě přidaly. Takto se možná zbytečně připravuje o část čtenářů.

Zápisník hladového muže – Vladimír Mertlík
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 144
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 176 × 242 mm, 518 g
Rok vydání: 2011
Běžná cena: 249,- Kč (na bux.cz za 234,- Kč)