JogurtV rámci neoficiálních knižních čtvrtků na Nové kuchyni se tentokrát blíže podíváme na knížku s prostým názvem Jogurt. Její podtitul zní “Více než 70 receptů na lahodné a zdravé pokrmy” a tím vysvětluje, co od knihy můžete čekat. Otevřme ji tedy a podívejme se do ní.

JogurtJogurt je surovinou, která je mnohdy při vaření opomíjená. A přitom je to škoda. Díky své kyselosti se například hodí k marinování ryb a mas, skvěle přenáší chutě bylinek a koření, polévkám dodává krémovou hladkost a tak bychom mohli pokračovat. Bylo by chybou ho v kuchyni opomíjet. V tom, aby se tak nestalo vám může pomoci právě tato kniha.

JogurtNa úvod se dozvíte, co to ten jogurt vlastně je a je pro vás přichystán i recept na jeho domácí výrobu.

Následují už přímo recepty rozdělené do kategorií:
– saláty, pomazánky a dipy
– polévky
– předkrmy a hlavní chody
– slané pečivo
– moučníky a dezerty
– nápoje

Naprostá většina receptů je doprovázena pěkně velkou fotografií, takže máte představu o tom, co má být vizuálním výsledkem vašeho vaření. To se vždycky hodí, ne? ;)

Pokud máte rádi jogurt a nebo to třeba myslíte vážně se svým zdravím a chcete nebo už jíte zdravě, mohu vám kuchařku Jogurt s klidným svědomím doporučit. Stojí za to!

Jogurt – Sarina Jacobsonová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 128
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 197 × 197 mm, 422 g
Rok vydání: 2010
Běžná cena: 229,- Kč (na bux.cz za 214,- Kč)