Tohle je recept, který potěší i vegetariány. Jedná se takovou klasickou českou variaci na téma “čína”. Doma ji děláme poměrně často a nezůstávají porce na další dny ;)

Ingredience:
2 červené papriky
1 pórek
2 sáčky sušených sójových nudliček
2 stroužky česneku
3 cm dlouhý kousek zázvoru (nasekaný)
pepř
červené víno
sójová omáčka
solamyl
trocha vody

Postup:
Očistíme 2 červené papriky a 1 pórek (rozřízneme podélně napůl). Nakrájíme vše na tenké proužky (nudličky).

Mezitím si dáme vařit vodu ve velkém hrnci (z poloviny plný). Do vařicí vody vysypeme obsah 2 sáčků sušených soya nudliček. Vaříme cca 5 minut, než je maso měkké. Poté ho scedíme, necháme odkapat a vystydnout. Později maso překrájíme na menší podélné nudličky.

V rozpálené pánvi opekáme soyové maso, až se zbarví. Přidáme 2 stroužky česneku nakrájeného na drobno. Okořeníme zázvorem. Porestujeme. Přidáme papriku. Orestujeme. Po změknutí paprik zaléváme červeným vínem a sójovou omáčkou. Zavaříme. Přidáme pórek. Po asi 2 minutách, když pórek změkne, zaléváme směs připraveným solamylem rozmíchaným v malé skleničce ve vodě či víně. Okamžitě mícháme a po převaření podáváme. Ochutíme pepřem.

Jako příloha se podává bílá rýže či hranolky.