Zelené fazolky vypadají na talíři pěkně vesele a kromě toho jsou i zdravé. Recept, který vám dnes nabízíme tyto vlastnosti jen podtrhuje! A kromě toho vám nezabere ani moc času.

Ingredience:
lžíce rostlinného oleje
400 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
šalotka
tři lžíce lehké sójové omáčky
špetka hnědého cukru

Postup:
Duste fazolky, aby byly uvařené, ale pořád křupavé (čerstvé potřebují asi deset minut, mražené o něco míň). Na středně velkém plameni rozehřejte olej a jemně nasekejte šalotku. Pražte ji asi pět minut, pak přidejte fazole a sójovou omáčku. Aby se směs nepřipálila, musíte ji pořád míchat. Jakmile se omáčka prohřeje (asi za deset minut), přidejte na dochucení špetku hnědého cukru a pánev odstavte.