Klasický český chalupářský gulášek lze připravit nejen z masa, ale i ze sójových kostek. A vůbec se nemusíte bát, že byste přišli o chuťový zážitek!

Ingredience:
200 g pikantních sójových kostek
2 kostky bujonu
1,4 l vody na základní úpravu kostek
2 cibule
100 g sušených hub
1 lžíce sladké papriky
2 stroužky česneku
olej
majoránka
drcený kmín
pepř
sůl

na zálivku:
2 dl vody
4 polévkové lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička škrobové moučky
1 lžička cukru

Postup:
ójové maso vložíme do 1,4 l osolené vroucí vody a nechámě vařit cca 15-20 minut. Pak slejeme a necháme okapat.

Zálivku připravíme tak, že suroviny na ni smícháme dohromady.

Mezitím na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Sundáme z ohně a přidáme červenou papriku. Zmícháme a vrátíme zpět na oheň.

Přidáme sójové kostky a houby, kmín, pepř, sůl a česnek. Vaříme v otevřené nádobě.Přidáme zálivku a majoránku, promícháme a krátce podusíme.