No, raději nechám svůj přechod k profesi básníka ještě chvíli dozrát a pozvu vás na prvomájové vinařské akce normálně… A nezapomeňte na příjemné povinnosti pod rozkvetlou třešní, najdete-li na svých zítřejších procházkách takovou :)

Velikonoční řez révy vinné

30. dubna 2013, Vinařské centrum Sádek, čp. 169, Kojetice, Region Vysočina

Do Kojetic je radno se vydat nejen kvůli tekuté vinné révě, ale také kvůli sazenicím k prodeji (kdybyste snad zatoužili po vlastní vinici) a především kvůli grilovanému selátku a živé hudbě. Součástí akce je i prohlídka vinařské stezky zdarma!
Více informací o akci najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/velikonocni-rez-revy-vinne-5198.html

Ochutnávka Novoveských vín a Den lidových řemesel

1. května 2013, Před úřadem městyse, náměstí Republiky 107, Moravská Nová Ves, Region Jihomoravský

Z daleka i blízka budou pocházet řemesla, která se 1. máje na Den lidových řemesel představí, ochutnávat se budou vína, bude se tančit, a to nejen v krojích, zkrátka se bude veselit z plna hrdla. Vystoupí dětské i dospělé soubory, cimbálové a jiné kapely…
Více informací o akci najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/ochutnavka-neoveskych-vin-a-den-lidovych-remesel-5243.html

Prvomájová výstava vín

59. ročník, Sklepy pod Sokolovnou, Bzenec, Region Jihomoravský

Prožijte hezké chvíle při skleničce dobrého vína! Zapojte trojici smyslů – zrak, čich a chuť, a staňte se na chvíli degustátory vín, které vám tato výstava nabídne.

Svátek růžových vín

5. ročník, Richterova vila a Svatováclavská vinice, Praha

Nenechte si ujít letošní Svátek růžových vín, a přijeďte tato výborná vína ochutnat! Akce prezentuje tuzemská růžová vína jako moderní svěží nápoj, ideální právě pro letní období.
Čas 10.00–18.00
Vstupné: 100 Kč, obsahuje degustační mince a katalog prezentujících vinařů a vinařství.
Gastronabídka Degustace růžových vín
Více informací o akci najdete zde: http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/svatek-ruzovych-vin-5732.html