Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Švestkový koláč

23.09.2013 · Žádný komentář · Moje recepty

Švestkový koláčTenhle švestkový koláč je, při vší skromnosti, jednou z nejbožejších věcí, co jsem kdy jedl. Švestky se s těstem úžasně kamarádí a šťáva z nich jím doslova prostupuje. Přitom koláč zůstává pevný. A když si do drobenky dáte jako super vychytávku trochu skořice, tak se pak při pojídání koláče dostanete do sedmého nebe. Však si to vyzkoušejte sami!

Ingredience:
200 g změklého másla
225 g hnědého krystalového cukru
225 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
2 lžíce mléka
500 g omytých a odpeckovaných švestek rozdělených na půlky
400 g bílého jogurtu

na drobenku:
25 g másla
3 lžíce hnědého cukru
3 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté skořice

Švestkový koláč

Postup:
Pekáč o velikosti 20 x 30 cm vyložte pečícím papírem a troubu začněte předehřívat na 180°C.

Máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, jogurt a prošlehaná vejce s mlékem zpracujte v hladké krémové těsto.

Z ingrediencí na drobenku vypracujte rukama pěkně sypkou drobenku.

Těsto rozprostřete na pekáč a poklaďte švestkami. Navrch nasypte drobenku a dejte péct do trouby na cca 40 minut.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist