Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Česnečka

08.10.2013 · Žádný komentář · Recepty

ČesnečkaČesnečka. Kolik z nás ji vychvalovalo do nebes v okamžicích, kdy jsme potřebovali z nejrůznějších důvodů postavit na nohy! Nebo zahřát v chladnějších dnech. Mám rád polévky, které nejsou úplně vodové a tak i do česnečky dávám hodně zeleniny. Přesto (a nebo právě proto?) ani taková česnečka neztrácí nic ze své síly. Však poznáte sami!

Ingredience:
1,5 litru hovězího vývaru
1 cibule
1 česnek
1 mrkev
1 petržel
1/4 bulvy malého celeru
3 brambory
1 lžíce sádla
majoránka
nasekané listy petržele
sůl
pepř

Česnečka

Postup:
Do hrnce dáme sádlo a osmahneme na něm cibuli. Pak přidáme na kostky nakrájené mrkev, celer a petržel a i ty necháme osmahnout. Po zhruba 5 minutách přidáme brambory a vše zalijeme vývarem. Necháme zhruba 10 minut mírně vařit.

Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a petržel a necháme ještě chvilku povařit. Na závěr česnečku dochutíme solí a pepřem.

Tip: Do česnečky samozřejmě patří krutony z housek. U nás tentokrát žádné housky nezbyly a proto je v základním receptu neuvádím. Ale abych vás o ně neochudil, tak krutony připravíte tak, že nakrájíte housky na kostičky a ty osmahnete v pánvi s 2-3 lžícemi rozehřátého oleje.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist