Jak lze z pečených brambor připravit pestré a chutné hlavní jídlo? Vyzkoušejte si tento recept! Do podzimních chladnějších dní je jako dělaný.

Ingredience:
800 g brambor
1 velká mrkev
150 g prorostlé uzené slaniny
2 červené cibule
1 zelený paprikový lusk
200 g zelených fazolí
4 lžíce oleje
sůl
pepř
2 lžíce sekané petržele

Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na 0,5 cm silné plátky. Od slaniny odřízneme tlustou kůži i chrupavky a nakrájíme ji na malé kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky.

Paprikové lusky rozpůlíme, zbavíme je semínek a vnitřku, omyjeme je a nakrájíme na proužky široké 1 centimetr. Fazole očistíme a nakrájíme na kusy široké asi na prst.

Ve velké pánvi rozpálíme olej. Do něj dáme kostičky slaniny a kroužky cibule a vše osmažíme při mírné teplotě do sklovita.

Nyní přidáme brambory a zeleninu. Smažíme je za stálého míchání asi minutu. Pak snížím teplotu a pánev přikryjeme poklicí. Všechno pak dusíme asi 15-20 minut do měkka. Během dušení vše několikrát zamícháme.

Poklici sejmeme. Zvýšíme teplotu a za stálého obracení vše pečeme další 3-4 minuty do křupava. Pokrm okořeníme, uspořádáme na talíře a ozdobíme petrželkou.