‚Marinované jehněčí špízy posypané čerstvými bylinkami a podávané s paprikovým jogurtem jsou prostě neodolatelné!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
800 g jehněčího ramínka
500 g paprikových lusků
500 g červené cibule
1 lžička čerstvého sekaného oregana
1 lžička čerstvé sekané rozmarýny
1 lžička čerstvého sekaného tymiánu

na marinádu:
3 stroužky česneku
šťáva z jednoho citronu
5 lžic olivového oleje
sůl
černý pepř
1 bobule kayenského pepře

Postup:
Česnek oloupeme a vylisujeme do mísy, přidáme citronovou šťávu a 4 lžíce olivového oleje, dobře osolíme, okořeníme černým a kayenským pepřem a dobře promícháme.

Maso opereme ve studené vodě a osušíme utěrkou. Pak nakrájíme na kostičky velké jako na guláš, přidáme k marinádě do mísy a 3 hodiny marinujeme v chladničce. Směs občas promícháme.

Papriku očistíme, cibuli oloupeme a obojí zeleninu nakrájíme na hrubší kostky. Maso vybereme z marinády, necháme odkapat a střídavě s paprikou a cibulí napichujeme na špízy.

Zbylý olej rozpálíme v pánvi a špízy v něm smažíme po dobu asi 20 minut. Bylinkové koření promícháme v malé misce a před podáváním jím špízy posypeme.

Podáváme s rajským a bazalkovým salátem a čerstvým chlebem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!