Srdce pro manželaVíte, jaká je nejkratší cesta k srdci muže? No přeci hrudníkem! Ale to není taková romantika, jakou je valentýnský svátek zamilovaných, který připadá na dnešek. K němu se mnohem víc hodí něco sladkého. Třeba… Valentýnské srdce.

Ingredience:
Na těsto:
5 žloutků
50 g rozdrobeného marcipánu Dr.Oetker
špetka soli
3 lžíce mandlového likéru
180 g moučkového cukru
5 bílků
120 g hladké mouky
1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
150 g mletých anebo strouhaných mandlí
80 g roztopeného másla

Na ozdobení:
4 lžíce jahodové marmelády
3 balíčky polevy světlé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
srdcovou formu na pečení

Srdce pro manžela

Postup:
Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky, marcipán, sůl, mandlový likér a polovinu cukru (90 g). Bílky ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni, přidáme zbytek cukru a vyšleháme dotuha. Ušlehaný sníh přidáme do žloutkové hmoty. Mouku s kypřicím práškem smícháme a prosejeme do těsta. Přidáme mandle a roztopené máslo, zlehka promícháme.

Těsto nalijeme do vymazané srdcové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 45 minut

Upečené srdce necháme chvilku vychladnout, poté vyklopíme z formy. Dort uložíme na podnos a necháme úplně vychládnout.

Vychladnuté srdce potřeme částí jahodové marmelády (asi 1 PL), abychom zakryli póry. 2 bílé polevy rozehřejeme podle návodu na obalu. 1 a 1/2 polevy natřeme na dort a necháme ztuhnout. Zbytek polevy znovu rozpustíme a na dort nakreslíme květy.

Třetí polevu rozehřejeme, nalijeme do misky, přidáme 3 PL přepasírované jahodové marmelády a důkladnš promícháme. Dle obrázku pomocí špejle „vybarvíme“ květy. Necháme pár hodin ztuhnout.