Recepty z kuřecího masa

Hledáte inspiraci, co uvařit z kuřecího masa? Už nemusíte chodit jinam – připravili jsme pro vás výběr 10 nejlepších receptů z kuřecího masa z našeho webu. Zapomeňte na “nudné” pečené kuře, tento přehled vám ukáže spoustu způsobů, jak kuřecí maso připravit.

Jak využít kuřecí maso?

Lehké kuřecí maso je možné zpracovat mnoha způsoby a hodí se díky tomu do spousty druhů jídel.

Kuře je možné jak upéct v celku, tak i po částech vařit, smažit, dusit či grilovat.

Kuřecí stehna v celku se velmi dobře hodí ke grilování – jejich šťavnatost je legendární. Samozřejmě, nesmíte to na grilu přehnat a maso vysušit. Pokud stehna vykostíte, můžete je připravovat ve formě plátků. I křidýlka a paličky se většinou grilují.

Asi nejrozšířenější částí kuřete v kuchyních jsou prsa. Ty jsou oproti předchozím částem spíše suchá a tak se často používají pro přípravu plátků, řízků nebo nudliček (tak se používají kuřecí prsa hlavně v zahraničních kuchyních – v čínské, indické či mexické). Aby prsa nebyla suchá, můžete je před úpravou naložit do marinád nebo zkombinovat se slaninou.

Ze zbytku kuřete – skeletu a drobů pak můžete připravit skvělý vývar.

 

Nejlepší recepty z kuřecího masa

Listový salát s teplými kuřecími plátky – zapomeňte na 100x ohraný salát Caesar! Tenhle salát vám otevře naprosto nové obzory!

Kuřecí maso v omáčce z kokosového mléka a červeným kari – asijská kuchyně je geniální (nejen) pokud jde o úpravu kuřecího masa. Kokosové mléko skvěle neutralizuje pálivost kari a dohromady spolu tvoří na jazyku nepopsatelnou slast.

Fazolovo-kukuřičné kuřecí chili – máme rádi recepty z jednoho hrnce. A to je případ právě tohoto. Všechny chutě ingrediencí se v hrnci geniálně promísí a vytvoří perfektní kombinaci.

Indická kuřecí polévka – jedna z nejpopulárnějších úprav kuřecího masa v Indii je ve formě polévek. Po téhle se budete ještě dlouho olizovat. A nepálí!

Kuře Marengo – je libo stehýnko? Recept podle kuchaře císaře Napoleona je vám k dispozici.

Kuře v medu a arabská rýže – arabská kuchyně je často do sladka a v tomto duchu se tam často připravuje i hlavní chod.

Kuřecí tikka – o tom, jak skvěle funguje spojení kuřecího masa, zázvoru, limetky a chili se můžete přesvědčit v tomto receptu.

Kuře na Gambrinusu – mezi vší tou exotickou kuchyní je čas i na zástupce nějaké české varianty. Kuře a pivo jdou dohromady velmi dobře a vy se o tom můžete přesvědčit v tomto receptu.

Kuřecí prsa s marinovaným hroznovým vínem – opět se podíváme do pokladnice mexické kuchyně. Kromě kuřecího masa by vás v tomto receptu mohlo zaujmout hroznové víno marinované v tequile. Vyzkoušejte!

Kuře na žampionech – lehce pikantní kombinace kuřete, slaniny a bylinek. Je potřeba dodávat více?

 

Bonus

Jak porcovat kuře – zápasíte s tím, jak takové kuře naporcovat? Podívejte se na krátké video, které vše jasně a přehledně ukáže ten nejlepší postup.