Indická kuchyně je u nás poměrně populární. Ale měli jste už indickou polévku? Pokud ne, tak pojďte ochutnat polévku z této daleké země.

Ingredience:
1/2 uvařeného kuřete i s vývarem
100 g krátkozrnné rýže
1 lžíce oleje
2 lžíce kari koření
2 očištěné karotky
kousek celeru
několik zrnek umletého koriandru
sůl
200 ml sladké smetany
50 g oloupaných mandlí
1 limetka
nať petrželky nebo koriandru

Postup:
Maso obereme z kostí. Rýži propláchneme a spaříme vroucí vodou.

V horkém oleji zpěníme kari, přidáme rýži, překrájenou zeleninu a koriandr. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.

Přidáme maso i s kůží, rozmixujeme, ohřejeme, dosolíme a prohřejeme se smetanou.

Polévku přelijeme do polévkové mísy, posypeme na nudličky nakrájenými mandlemi, ozdobíme řezy z limetky a nati.