Enchiladas se obvykle připravují s kukuřičnými tortillami, ale v severním Mexiku se někdy používají tortilly pšeničné.

Ingredience:
500 g roštěnce nakrájeného na kostky o hraně 5 cm
4 chilli papričky bez semen
2 stroužky drceného česneku
2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky mletého kmínu
2 lžíce rostlinného oleje
7 čerstvých kukuřičných tortill
cibule a petrželová nať na ozdobu
mangová salsa jako dip

Postup:
Maso vložte do hluboké pánve a zalijte vodou. Uveďte do varu, pak zmírněte plamen a 1-1,5 hodiny mírně vařte doměkka.

Mezitím vložte sušená chilli do mísy a přelijte je horkou vodou. Nechejte 30 minut máčet, pak obsah misky vylijte do robotu nebo mixéru a umíchejte na hladkou pastu.

Maso slijte a nechte ochladit. 1 šálek vývaru si ponechejte. Mezitím v oleji smažte 2 minuty česnek, oregano a kmín.

Do směsi zamíchejte chilli pastu a vývar z hovězího. Jednu tortillu roztrhejte na kousky a přidejte do směsi. Uveďte do varu, pak zmírněte plamen. 10 minut mírně vařte, občas zamíchejte, až omáčka zhoustne. Maso natrhejte dvěma vidličkami a vmíchejte do omáčky, několik minut prohřejte.

Trochu masové směsi položte na každou tortillu a zaviňte ji, aby se vytvořila enchilada. Až všechny enchilady zavinete, uchovejte je v prohřáté míse. Ozdobte je proužky cibule a čerstvou petrželkou a okamžitě podávejte s mangovou salsou.