Lehoučké těstoviny, po kterých vás zaručeně nebude tlačit bříško :-)

Ingredience:
300 g špaget
200 g mraženého hrášku
2 lžíce olivového oleje
1 jemně nakrájená cibule
200 g tvarohové pomazánky (nebo bylinkami ochuceného čerstvého smetanového sýra)
jemně nasekaná kůra z 1 citronu
6 lžic strouhaného parmazánu
2 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky
sůl
pepř

Postup:
Uvařte těstoviny tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.

Mezitím rozehřejte na velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezbarvila do červena. Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a 2/3 sýra.

Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte.